Topp 3 escape room live i Berlin

Escape room, eller rymningspel som det kallas på svenska, är ett fenomen med ursprung i Japan. Konceptet var att låta deltagarna spela ett tv-spel, men i verkligheten. Man lyckades väldigt bra och rymningspel har blivit otroligt populära bland alla åldrar och grupper. Succén spred sig snabbt främst i södra Europa, men finns nu i princip överallt och du hittar dem i nästan alla storstäder.Man börjar med att lyssna på en historia. Historian handlar om vem man är, vad som har hänt och vilken roll man har. Efter detta släpps man in i ett rum. Här inne har man en timme på sig att lösa problemet man har fått som uppdrag och genom diverse pussel i rummet kan man lösa detta och ta sig ur rummet.

Smart room

Berlin har ett stort utbud av olika escape rooms och vi ska ta en lite närmare titt på de tre som ligger i topp. På tredje plats har vi Smart room, som ligger i gamla Östberlin. Här är varje rum unikt och bjuder på en utmaning utan dess like med små detaljer som du inte får missa för att klara av att ta dig ut.

Questory

Tvåa på vår lista är Questory som du hittar i området Kruezberg i södra Berlin. Här reser du tillbaka till Västberlin år 1963. Du och ditt team har lyckats spåra upp en mördare. Ni har nu 60 minuter att ta reda på vad han har för planer och stoppa honom. Detta är väldigt populärt så tänk på att boka tid innan.

The Room

Topplaceringen på vår lista tar The Room som du också hittar på den östra sidan av Berlin. Här väntar en nervkittlande utmaning där du ska lösa pussel och gåtor medan märkliga saker sker omkring dig. Precis som i de andra rummen har du 60 minuter på dig att lyckas. Detta är den perfekta aktiviteten om du vill lära dig teamwork och få igång adrenalinet.