Klarar ni utmaningen att ta er ur rummet?

Escape Room har länge varit ett spel som vanligtvis spelas online men nu finns det tillgängligt att göra i verkligheten både i Sverige och i andra länder. Detta är en perfekt aktivitet både för en svensexa eller möhippa eller om du och dina medarbetare vill se hur bra ni samarbetar.Detta är alltså ett äventyrsspel och normalt är ni två till åtta personer som går in i rummet. Ni har då en begränsad tid på er att leta efter gömda ledtrådar, lösa pussel och hitta nycklar som tar er vidare. Detta är verkligen en aktivitet för dig som vill testa din mentala förmåga.

Escape House

En av de största arrangörerna i Sverige av denna typ av aktivitet är Escape House. Totalt finns de i fem olika städer i Sverige och har tre olika banor att välja på. Varje bana har ett eget tema och ni väljer själva vilken ni är mest intresserad av att genomföra.Då detta har blivit väldigt populärt i Sverige krävs det att ni bokar tid vilket går att göra direkt på hemsidan. Ni behöver inte förbereda er på något sätt innan ni ska köra banan. Ni måste dock vara på plats 10 minuter innan för att få en genomgång av arrangörerna.

Escape rooms i Stockholm

I vår huvudstad kan du hitta en rad olika företag som erbjuder denna typ av aktivitet. En av dessa heter Roomescape Stockholm och har lokaler på flera olika ställen i stan. De har olika banor beroende på vilken lokal du väljer att spela på. Även här måste du boka tid innan du kommer.I Stockholm finns även Escape Room Stockholm som har flera olika teman. Du som gillar skräck kan kasta dig rakt in handlingen från Saw och bevisa att du har vad som krävs för att överleva. De har också ett rum där du ska genomföra ett bankrån och rymma med pengarna.