Escape room online

Tillhör du en av de som gillar att utmana dig själv i att tänka logiskt? Gillar du att koppla av med olika gratisspel på nätet? Då ska du definitivt testa att spela Escape rooms. Dessa är som sagt helt kostnadsfria och det finns en uppsjö på olika spelsajter på nätet. Allt du behöver göra är att googla ”free online escape games” så kommer du få flera relevanta träffar. Det som är roligt med dessa spel är att de är väldigt utmanande och kräver strategiskt tänkande. Du har alltså chansen att kombinera nytta och nöje med denna typ av spel.

Vad går Escape room-spel ut på?

Varje spel har ett helt unikt tema. Det kan till exempel gå ut på att du ska ta dig ut från en skola, ett laboratorium eller en båt. Vissa av spelen går på tid medan du med andra kan sitta i lugn och ro och ta den tid du behöver. När du startar spelet får du ibland en introduktion som förklarar varför du har hamnat i situationen du befinner dig i. I andra kastas du rätt in i rummet och det är bara att börja samla ledtrådar. Dessa spel fungerar i princip alltid bara med en mus, så det kan vara jobbigt att spela på mobil eller surfplatta.

Hur vinner jag i Escape room-spel?

Ditt mål är att samla på dig ledtrådar i ett rum. Vissa av sakerna du hittar ska kanske kombineras med varandra. Det är inte ovanligt att du måste hitta koder i rummet för att kunna låsa upp till exempel kassaskåp. Du kan också behöva lösa olika pussel på vägen. Du klarar dig ut ur ett rum när du har hittat en nyckel till huvuddörren eller knäckt dörrkoden. Du kan sällan se svårighetsgraden på ett spel i förväg utan det blir helt enkelt en överraskning när du börjar spela. Dock har andra spelare oftast möjligheten att betygsätta spelen vilket kan ge dig en bättre uppfattning.